MLADI KOLESARJI AVTO MOTO DRUŠTVA GORICA

You are here

5. mesto na AMZS izboru za 33. FIA evropsko prometno izobraževalno tekmovanje mladih kolesarjev (ETEC), ki je 18.05.2018 potekalo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Mladi kolesarji Avto moto društva Gorica pod vodstvom Mirana Mozrtiča predsednika Avto moto društva Gorica in Lee Gabrijelčič iz Osnovne šole Fran Erjavec, so dosegli 5. mesto na AMZS izboru za 33. FIA evropsko prometno izobraževalno tekmovanje mladih kolesarjev (ETEC), ki je 18.05.2018 potekalo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.
Ekipo Avto moto društva Gorica so sestavljali Malaja Mikulin, Leja Gril, Tine Oblak in Luka Figelj, učenci Osnovne šole Frana Erjavca.
Petnajst ekip mladih kolesarjev med 10. in 12. letom se je pod mentorstvom avto-moto društev Dravograd, Gorica, Izlake, Kamnik, Lukovica, Markovci, Moste, MTT Maribor, Pinko Tomažič Piran in Štefan Kovač Murska Sobota udeležilo AMZS izbirnega tekmovanja za 33. evropsko prometno izobraževalno tekmovanje pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA. Štiričlanske ekipe (vsako sestavljata dva fanta in dve dekleti) so se preizkusile v praktični vožnji s kolesom po poligonu, opravile preizkus iz teoretičnega poznavanja cestno prometnih predpisov narisati pa so morale tudi risbo s prometno vsebino. Najbolje se je odrezala ekipa AMD Moste 1, drugo mesto je osvojila ekipa AMD Dravograd 2, tretji pa so bili kolesarji iz ekipe AMD Moste 2. Zmagovalci bodo septembra odpotovali v Budimpešto – letošnje zaključno tekmovanje namreč organizira madžarski avtomobilski klub MAK, se srečali s svojimi vrstniki iz drugih evropskih držav ter zastopali barve AMZS in Slovenije.
V AMZS izbirno tekmovanje, ki mlade kolesarje popelje na mednarodno tekmovanje avtomobilistične zveze FIA, organiziramo že od leta 1997. Na ta način želimo s praktičnimi vajami vožnje s kolesom usposobiti čim večje število otrok in jih na ta način pripravi na varno vožnjo v prometnem vsakdanu ter izobraziti o teoretičnem poznavanju cestno prometnih predpisov,
je namen tekmovanja predstavil mag. Jure Kostanjšek, vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Sloveniji.
FIA tekmovanje mladih kolesarjev organizira že 33 let. Vsako leto se ga udeleži več kot milijon otrok, njegov namen pa je varno vključevanje najmlajših in najbolj ranljivih udeležencev v promet.